Maalin: Jag söker inspiration i alla dess former

mars 8, 2017
bjarte

Hej, Maalin här. En 36 årig tvåbarnsmamma och Art Director här på Pingbull sedan tre månader tillbaka. Tre månader som swishat förbi likt X2000 (japp, åker inte tåg jätteofta därav den uråldriga referensen). Som i de flesta jobb är man van vid både högt och lågt. Man kan ha roliga jobbprojekt och mindre roliga jobbprojekt helt enkelt… men någonting som behöver vara så gott som konstant i min värld som kreatör (och människa) är INSPIRATION.

Jag söker inspiration i alla dess former. Det kan vara genom musik, en plats, en utställning, en situation, en snäll, omtänksam och respektfull person. Ibland behöver jag kanske bara ta mig tid att sitta vid mitt stökiga köksbord, tapetserat med neonrosa post-it lappar som säger åt mig vad jag måste komma ihåg och ta itu med, till tonerna av Bowie, Dylan, Mitchell eller om jag är på humör för Rihanna kanske. Vem vet inte du vem vet inte jag…

Älskar utställningar. Har till exempel besökt Liljevalchs vårsalong två gånger i år. Det spelar ingen större roll om jag bara gillar ca 20 % av utställningen för jag blir alltid inspirerad! Att gå flera gånger på en så omfattande utställning är ett bra tips, om man har möjlighet. Det blir så mycket att ta in på en gång och en del saker “can grow on you” och bli bättre när du ser med nya ögon, en extra gång.

I helgen besökte jag också Moderna museet (är en ganska frekvent besökare där.. både med och utan barnen). Där kan man just nu se performanceartisten Marina Abramovic utställning The Cleaner. Jag och min kompis Karin lyckades också (efter många timmars väntan ute i den blåsiga, iskalla marskvällen på Skeppsholmen) ta oss in och medverka i Marinas performance inne i Eric Ericssonhallen. (http://www.modernamuseet.se/stockholm/sv/utstallningar/marina-abramovic/performance-the-cleaner/). Vi funderade på att ge upp några gånger men vilken tur att vi inte gjorde det. Att stå i kön var ju en del av performanceupplevelsen. Där ute minglade alla vi förväntansfulla folk och vi turades om att gå in och värma oss i utställningslokalen.

Väl inne i den f.d. kyrkan fick vi vara med om en märklig upplevelse. En “massmeditation” tillsammans med ett femtiotal (eller fler) främlingar i ett kyrkorum till ljudet av körer i olika slag. Jag tyckte mig också se självaste Marina Abramovic stryka runt i lokalen (oklart om så var fallet men låt oss säga att det var så för att om det var så, sågs vi ju nästan, hon och jag). Utställningen öppnade helt klart upp en del inspirationskanaler hos mig. Jag suger in allt från färg och form till språk och känsla och får lust att gå hem till mina stora skissblock och plocka fram allt material jag kan hitta (därav ett ständigt stök) och skapa någonting. Jag vet kanske inte vad, men någonting kan det kanske bli, eller inte.

Det en performance-artist gör är egentligen ganska långt ifrån vad jag själv pysslar med, men när jag stiger in i hennes rum och på hennes yta så fascineras jag av hennes monotona ansiktsuttryck, grova läten och filmsnuttar med karlar på rad som visar sina könsorgan. (För att inte avslöja för mycket). Missa inte utställningen!

Nu tillbaka till ett mastodontprojekt som vi sakta men säkert håller på att ro i hamn… När det är klappat och klart ska jag och Lova, min “the rock” i detta projekt, äntligen springa över till Haymarket och beställa in den där dunderlyxiga drinken… Då hoppas vi också att våren hittat hit! 

Tipsa mig gärna om fler inspirationskällor!  Hepp.

Tumme ner: Att man alltid vill ha vår för tidigt och att snön alltid kommer tillbaka när man känner att man fått nog. Hej vinter. Igen.

Tumme upp: För inspirationskällor som ger ljus i vintermörker. Mera sånt. Mera pepp.

PS. Hurra på internationella kvinnodagen!

/Maalin

maalin-utsta%cc%88llnning